0
Redirecționează 3.5%

Atelier de Formare pentru Profesori Diriginți

Căutăm profesori diriginți interesați să participe la un atelier intensiv de formare în utilizarea filmului documentar ca instrument educațional, parte din proiectul Adolescenții și documentarele organizat de Asociația Bloc Zero. Proiectul își propune să familiarizeze profesorii și elevii cu formatul de film documentar și să contribuie la popularizarea folosirii acestuia ca instrument educațional.


Atelierul va avea loc în perioada 19 – 22 martie, în București.


Apelul la înscrieri se adresează profesorilor diriginți activi în instituții din ciclul liceal din toată țara. Profesorii interesați sunt invitați să se înscrie pe adresa oana@bloczero.ro trimițând un CV și o scrisoare de intenție în care să răspundă la întrebările:
Ce subiecte abordați în timpul orei de dirigenție?
Care sunt subiectele pe care simțiti că e nevoie să le dezvoltați în cadrul acestei ore pentru a veni în întâmpinarea nevoilor emoționale ale elevilor?
Ce credeți despre folosirea materialelor audio-vizuale ca instrument ajutător în predare?


Un număr de 20 de profesori vor fi selecționați în urma aplicațiilor, data limită pentru înscrieri fiind 1 martie 2019. Profesorii selecționați vor fi anunțați până la data de 6 martie 2019.
Cazarea și masa vor fi asigurate de către organizatori, iar costurile aferente transportului vor fi suportate de către participanți.
La finalul training-ului, se vor acorda diplome de participare profesorilor care iau parte la program.


Obiectivele cursului
– familizarea cu filmul documentar,
– dobândirea abilităților de a folosi materiale audio-vizuale și a unor activități interactive în completarea orelor de dirigenție,
– echiparea profesorilor diriginți cu un bagaj de cunoștințe și de materiale interdisciplinare care să îi ajute să abordeze mai ușor subiecte care țin de aspecte sociale, psihologice și civice relavente pentru elevii lor (migrație, violență domestică, bullying, stil de viață sănătos și sustenabil etc.),
– îmbogățirea cunoștințelor privind drepturile omului,
dezvoltarea unor colaborări pe termen lung.


Follow-up

În urma participării la curs, profesorii vor primi materiale educaționale bazate pe filme documentare și acces la videoteca One World Romania la Școală, care cuprinde filme documentare pe subiecte legate de drepturile omului, dar și de aspecte sociale și civice de interes pentru adolescenți.

Profesorii participanți se angajează să organizeze cel puțin 3 proiecții de film documentar la clasă până la sfârșitul anului școlar și să disemineze metodologia proiectului în localitatea în care sunt activi.
Despre noi

Echipa proiectului are o bogată experiență în promovarea și susținerea implementării filmului documentar ca instrument educațional în școlile din România, fiind implicată activ în dezvoltarea programului educațional One World Romania la Școală încă din anul 2015.
În acești 5 ani, am lucrat la dezvoltarea unui catalog de peste 50 de filme documentare cu potențial educațional și a unor broșuri educaționale cu principii orientative care să ajute profesorii să folosească documentarele drept instrument educațional la ora de clasă. Totodată, de-a lungul anilor am organizat sesiuni de formare și diseminare a metodologiei programului la care au participat peste 700 de profesori, care au continuat ulterior să foloească activ filmul documentar la clasă.


Despre asociație

La intersectia dintre cultură, educație și organizare comunitară, Bloc Zero propune dezvoltarea unui program care sa reunească o serie de inițiative adresate adolescenților, cu scopul de a promova mijloacele artistice ca instrumente educaționale. Totodată, Bloc Zero își propune crearea unor rețele culturale în zone defavorizate cultural prin proiecte care vizează dezvoltarea management-ului cultural și a ofertei culturale în zonele respective.
Organizat de: Asociația Bloc Zero
Co-finanțat de: Administrația Fondului Cultural Național
Partener: Asociația Mai Mult Verde


Atelierul este parte din proiectul Adolescenții și documentarele, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.


Pentru mai multe informații ne puteți contacta pe adresa de email oana@bloczero.ro sau la numărul de telefon 0721 518 087.

Cele mai noi vești

Hai să vorbim!

Întrebări despre achiziționarea benzilor desenate

Scrie-ne la adresa comenzi@bloczero.ro

Copiază adresa
Hai să vorbim!

Sunt profesor interesat de...

Scrie-ne la adresa oana@bloczero.ro

Copiază adresa
Hai să vorbim!

Sunt elev interesat de film...

Scrie-ne la adresa ramona@bloczero.ro

Copiază adresa
Hai să vorbim!

Întrebări despre program?

Scrie-ne la adresa office@bloczero.ro

Copiază adresa
Hai să vorbim!

Vrei să devii partener?

Scrie-ne la adresa comunicare@bloczero.ro

Copiază adresa