Când școala se mută pe net, filmele documentare o urmează!

Adolescenții și documentarele este un proiect al Asociației Bloc Zero care își propune să creeze un context de informare, învățare și dezbatere pornind de la un instrument educațional inedit – filmul documentar. Acum și în afara sălii de clasă – într-un cinema online în care sperăm să ne întâlnim cu adolescenți curioși și cât mai numeroși.
Școala pe net a devenit în această perioadă o necesitate, dar dezvoltarea unor competențe și instrumente adecvate pentru adaptarea activității didactice la mediul online e un proces de durată, la capătul căruia sperăm totodată ca profesorii să poată răspunde mai ușor la nevoile de învățare a noilor generații de nativi digitali.
Credem că educația prin film documentar e unul dintre instrumentele ușor adaptabile la mediul online, iar Lecțiile reunite aici sunt primul pas în această direcție.


Pentru a putea participa la Lecții ai nevoie de un cont de utilizator. Înregistrarea se poate face folosind orice cont de email. Îți alegi un nume de utilizator și o parolă și ești gata pentru următorul pas.
Lecțiile sunt structurate în două sau mai multe evenimente de vizionare, iar pagina fiecărui eveniment cuprinde o scurtă descriere a filmului, argumentul pentru vizionare, dar și activități sugerate pre și post-vizionare. De asemenea, pentru o parte din filme sunt disponibile și broșuri educaționale ce conțin informații suplimentare de context despre subiectul abordat de documentarul propus, o analiză cinematografică a acestuia și exemple de activități interactive sau de aprofundare a cunoștințelor, ce pot fi realizate în grup, la clasă, sau invididual, acasă.


Pentru că ținem foarte mult la deschiderea unui dialog pornind de la filmele propuse, vom face schimb de idei în cadrul unor discuții organizate online, prin Zoom, sau pe pagina de Forum, pe care vă încurajăm să o folosiți ca spațiu de reflecție și dezbatere.
Dacă ești cadru didactic și vrei să urmărești unul sau mai multe filme împreună cu o clasă, un grup de elevi sau studenți, ne poți scrie pentru a organiza o discuție online post-vizionare. În josul fiecărei pagini de eveniment vei găsi o secțiune dedicată participării la discuții. Discuțiile vor fi organizate prin aplicația Zoom și vor fi destinate unui număr maxim de 20 de persoane.

Filmele și materialele puse la dispoziție în cadrul proiectului fac parte din videoteca programului educațional One World Romania la Școală, un program de anvergură națională care se numără printre inițiatorii educației prin film din România.

Cele mai noi vești

Hai să vorbim!

Sunt profesor interesat de...

Scrie-ne la adresa oana@bloczero.ro

Copiază adresa
Hai să vorbim!

Sunt elev interesat de film...

Scrie-ne la adresa andrada@bloczero.ro

Copiază adresa
Hai să vorbim!

Întrebări despre program?

Scrie-ne la adresa office@bloczero.ro

Copiază adresa
Hai să vorbim!

Vrei să devii partener?

Scrie-ne la adresa comunicare@bloczero.ro

Copiază adresa