0
Redirecționează 3.5%

Căutăm 14 liceeni pasionați de documentare

În luna august, asociația Bloc Zero organizează, în parteneriat cu One World România la școală și Mai Mult Verde, o nouă ediție a atelierelor de documentare creativă. Anul acesta vom călători prin Drobeta-Turnu Severin și Brăila cu scopul de a cerceta, alături de adolescenți născuți și crescuți în aceste două orașe dunărene, felul în care istoria și viața comunităților locale au fost modelate de vecinătatea cu fluviul.

Elevii pe care îi invităm să se înscrie sunt pasionați de film și de fotografie, interesați să descopere elemente și povești noi în comunitățile lor. Candidații sunt rugați să ne trimită la andreea@bloczero.ro o prezentare de 1/2 pagină (cu foto) și o propunere de subiect desprins din orașul lor, pe care le-ar plăcea să îl documenteze în cadrul atelierului. Propunerea va fi ilustrată cu o serie de minim 3 fotografii care înfățișeză subiectul ales.

Termen pentru înscriere: 7 august 2020 (vineri), ora 23:59

Fondat în apropierea castrului roman Drobeta, punct strategic important, Drobeta-Turnu Severin a fost, de la început, răscruce a drumurilor pe uscat și pe apă care duceau la nord și la sud de Dunăre. Un oraș cu istorie bogată, a fost modelat în timp de o comunitate multi-etnică, iar statulul de port comercial la Dunăre a avut o puternică influență în dezvoltarea sa. Brăila, la rândul său, are o poveste marcată de migrație teritorială și de conviețuire multi-etnică, strâns legată de ieșirea la Dunăre și de accesul la căile comerciale oferite de aceasta. În secolul XVI a fost sub ocupație otomană timp de 12 ani, devenind apoi raia până la sfârșitul războiului ruso-turc.

Desfășurarea atelierelor
Ateliere de documentare creativă vor avea loc în două sesiuni a câte trei zile, după cum urmează

Atelier de documentare creativă Drobeta Turnu Severin
Sesiunea 1 – 13-15 august
Sesiunea 2 – 26-28 august

Atelier de documentare creativă Brăila
Sesiunea 1 – 18-21 august
Sesiunea 2 – 30 august -1 septembrie

Elevii înscriși vor fi îndrumați de mentori în domeniile film, fotografie, scriere creativă și antropologie. Ne dorim să cercetăm subiecte de interes din cele două comunități și vom lucra analog, folosind peliculă alb-negru atât pentru film, cât și pentru fotografie. Materialele realizate de participanți vor fi reunite într-o expoziție care va fi prezentată la București în luna octombrie 2020.


Un proiect al Asociației Bloc Zero, organizat în parteneriat cu One World România la școală și Mai Mult Verde.


Proiectul este co-finanțat de AFCN și nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

Cele mai noi vești

Hai să vorbim!

Întrebări despre achiziționarea benzilor desenate

Scrie-ne la adresa comenzi@bloczero.ro

Copiază adresa
Hai să vorbim!

Sunt profesor interesat de...

Scrie-ne la adresa oana@bloczero.ro

Copiază adresa
Hai să vorbim!

Sunt elev interesat de film...

Scrie-ne la adresa ramona@bloczero.ro

Copiază adresa
Hai să vorbim!

Întrebări despre program?

Scrie-ne la adresa office@bloczero.ro

Copiază adresa
Hai să vorbim!

Vrei să devii partener?

Scrie-ne la adresa comunicare@bloczero.ro

Copiază adresa