Redirecționează 3.5%

Încep evenimentele din Compas Cultural

În luna septembrie, încep evenimentele gândite de cei zece adolescenți care învață cum să devină manageri de hub cultural în orașul lor.


Suntem foarte bucuroși să vă anunțăm că primele două evenimente conturate și organizate de participanții la COMPAS CULTURAL se vor concentra pe film și pe arte performative. Avem invitați de seamă, producții premiate și moderatori entuziasmați, care știu să pună întrebările potrivite.

Primul eveniment la care vă invităm este proiecția online a filmului „Distanța dintre mine și mine” (2018, r. Mona Nicoară, Dana Bunescu).
Documentarul va fi disponibil pentru vizionare între 31 august, ora 19:00 și 1 septembrie, ora 19:00, pe platforma noastră.

*Pentru vizionarea filmului este nevoie de crearea unui cont de utilizator.

Proiecția va fi urmată de o discuție live pe Facebook cu regizoarele filmului, Mona Nicoară și Dana Bunescu, pe 1 septembrie, de la ora 19:00. Moderatori vor fi Adisa Manole și Arintina Bobiț, două dintre adolescentele participante în proiect, alături de Oana Ghera, mentorul lor în educație cinematografică.

*Discuția va putea fi urmărită pe pagina evenimentului și pe pagina noastră de Facebook.

Al doilea eveniment la care vă invităm este  prezentarea online a spectacolului de teatru „Limite” (2019, r. Radu Apostol).

Spectacolul va fi disponibil pentru vizionare între 2 septembrie, ora 19:00 și 3 septembrie, ora 19:00, tot pe pe platforma noastră.

*Pentru vizionarea spectacolului este nevoie de crearea unui cont de utilizator.

Spectacolul va fi urmat de o discuție live pe Facebook cu regizorul Radu Apostol, pe 3 septembrie, de la ora 19:00. Moderatori vor fi Ilinca Antonache și Ionuț Hanțig, alți doi dintre  viitori manageri de hub cultural implicați în proiect, alături de mentorul în arte performative Mihaela Michailov.

*Discuția va putea fi urmărită pe pagina evenimentului și pe pagina noastră de Facebook.


Compas Cultural este un program de pregătire a adolescenților care își doresc să fie manageri de hub cultural în orașul lor.
În lunile iulie și august, cei 10 participanți au deprins din secretele organizării de evenimente cultural-artistice în cadrul unor ateliere dedicate filmului, artelor performative, literaturii și artelor vizuale, iar în luna septembrie vom organiza împreună vizionări de film și spectacole de teatru, vom curatoria o expoziție online și vom produce două lecturi audio.

Compas Cultural este un proiect implementat în parteneriat cu Asociația One World Romania, prin programul One World România la Școală, și cu Mai Mult Verde, prin proiectul Cu apele curate.

Parteneri locali: Centrul Alexandru Marghiloman (Buzău), Teatru „George Ciprian” (Buzău), Muzeul Județean Buzău, Muzeul Municipal Călărași din cadrul Primăriei Municipiului Călărași, Cinema „Arta” Cluj, Biblioteca Județeană Drobeta-Turnu Severin

Parteneri media: Radio România Cultural, Radio Guerilla, Școala9, revista Zeppelin, AIVImedia.hub

Co-finanțat de: Administrația Fondului Cultural Național

Cele mai noi vești

Hai să vorbim!

Sunt profesor interesat de...

Scrie-ne la adresa oana@bloczero.ro

Copiază adresa
Hai să vorbim!

Sunt elev interesat de film...

Scrie-ne la adresa andrada@bloczero.ro

Copiază adresa
Hai să vorbim!

Întrebări despre program?

Scrie-ne la adresa office@bloczero.ro

Copiază adresa
Hai să vorbim!

Vrei să devii partener?

Scrie-ne la adresa comunicare@bloczero.ro

Copiază adresa