Redirecționează 3.5%

Începe AdDoc #4 – Festivalul online de film documentar pentru liceeni care abordează #VerdeÎnFață problemele mediului înconjurător

Adolescenții și documentarele este un proiect dezvoltat de Asociația Bloc Zero, în parteneriat cu One World România la Școală, Mai Mult Verde și Cu apele curate. Pornind de la un instrument educațional inedit – filmul documentar, creează un context de informare, învățare și dezbatere inedit: un cinematograf online, care invită, în număr mare, adolescenții implicați și curioși.

În premieră, proiectul prezintă ediția a patra a festivalului de film documentar AdDoc, care va avea loc online, între 11 și 24 mai 2020. Elevii și profesorii sunt invitați să își creeze un cont pe platforma proiectului și să obțină astfel acces gratuit la vizionările de film din cadrul festivalului, care vor fi organizate în regim live streaming.

AdDoc #4 abordează subiectul sensibil, controversat și omniprezent al impactului schimbărilor climatice și comportamentale asupra mediului înconjurător. Mulți dintre noi nu cunosc suficiente aspecte ale subiectului, pentru că este foarte complex. Chiar și noi am fost surprinși să descoperim, în aceste documentare, cât de multe lucruri mici ne rănesc planeta, iar noi suntem complici, explică una dintre coordonatoarele cluburilor de film din capitală. De la situația tot mai gravă a poluării apelor la procentul tot mai avansat al despăduririlor agresive, de la risipa alimentară la efectele încălzirii globale, cele șapte pelicule care fac parte din selecție au același numitor comun: preocuparea pentru mediu. Just Eat It (2014) și Out Of Fashion (2016) prezintă pericolele generate de consumerism, The Reluctant Radical (2018), Anote’s Ark (2018) și The Borneo Case (2017) urmăresc mișcări civice și eforturi depuse de activiști, iar La nord de soare (2013) și A Plastic Ocean (2016) încearcă să identifice soluții și să activeze simțul de răspundere al fiecăruia dintre noi.

Cele mai noi vești

Hai să vorbim!

Sunt profesor interesat de...

Scrie-ne la adresa oana@bloczero.ro

Copiază adresa
Hai să vorbim!

Sunt elev interesat de film...

Scrie-ne la adresa andrada@bloczero.ro

Copiază adresa
Hai să vorbim!

Întrebări despre program?

Scrie-ne la adresa office@bloczero.ro

Copiază adresa
Hai să vorbim!

Vrei să devii partener?

Scrie-ne la adresa comunicare@bloczero.ro

Copiază adresa