0
Redirecționează 3.5%

Adolescenții și documentarele

Prin intermediul acestui proiect ne propunem să încurajăm folosirea filmului documentar ca instrument educațional în liceele din țară, în scopul creării unui context favorabil dezbaterii și învățării alternative, precum și creșterea interesului adolescenților față de acest format cinematografic.

Credem cu tărie că educația prin film documentar e unul dintre instrumentele ușor adaptabile la mediul online. Așadar, în contextul pandemiei pe care o traversăm, proiectul a fost adapt la mediul online, cea mai mare parte a activităților cuprinse în cadrul acestuia fiind desfășurate în cadrul unui cinema online creat special pentru a răspunde nevoilor profesorilor și elevilor, accesibil pe pagina dedicată proiectului.

Intră pe platformă

Proiectul urmărește formarea profesorilor diriginți în sensul utilizării filmului documentar și al altor mijloace de educație nonformală în activitatea lor didactică, dar și formarea elevilor de liceu în sensul capacitării lor ca organizatori de evenimente culturale în cadrul comunității în care trăiesc.

Profesorii și elevii implicați sunt încurajați să lucreze împreună în organizarea festivalui de film documentar AdDOC ediția a 4-a cu tema mediu și ecologie care are are loc online în luna mai 2020.

Totodată, proiectul vizează și dezvoltarea unui kit de educație prin film documentar care să cuprindă trei filme documentare însoțite de materiale educaționale interactive, dar și un ghid de folosire a filmului documentar la clasă conceput pentru profesorii diriginți. Astfel, atât profesorii diriginți formați în cadrul proiectului, cât și colegii lor din liceu/localitate, pot continua să folosească filmul documentar în activitatea didactică într-un mod informat și asumat pe termen mediu și lung.

 

De asemenea, având modelul, dar și sprijinul profesorilor diriginți, și experiența unui eveniment de anvergură națională în spate, elevii coordonatori vor avea motivația și capacitățile manageriale necesare pentru a continua să organizeze noi activități culturale în liceul sau în localitatea lor.

Filmele și materialele puse la dispoziție în cadrul proiectului fac parte din videoteca programului educațional One World Romania la Școală, un program de anvergură națională care se numără printre inițiatorii educației prin film din România.

Organizat de: Asociația Bloc Zero
În parteneriat cu: Asociația One World Romania prin programul One World Romania la Școală
Co-finanțat de: Administrația Fondului Cultural Național

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Finanțatori și parteneri

120

de evenimente
organizate în 2020

75

de profesori
ambasadori

6600

de liceeni
participanți

Proiecte asemenătoare

Cele mai noi vești

Hai să vorbim!

Întrebări despre achiziționarea benzilor desenate

Scrie-ne la adresa comenzi@bloczero.ro

Copiază adresa
Hai să vorbim!

Sunt profesor interesat de...

Scrie-ne la adresa oana@bloczero.ro

Copiază adresa
Hai să vorbim!

Sunt elev interesat de film...

Scrie-ne la adresa ramona@bloczero.ro

Copiază adresa
Hai să vorbim!

Întrebări despre program?

Scrie-ne la adresa office@bloczero.ro

Copiază adresa
Hai să vorbim!

Vrei să devii partener?

Scrie-ne la adresa comunicare@bloczero.ro

Copiază adresa