Adolescenții și documentarele

Prin intermediul acestui proiect ne propunem să încurajăm folosirea filmului documentar ca instrument educațional în liceele din țară și creșterea interesului adolescenților față de acest format cinematografic.

Profesorii și elevii implicați sunt încurajați să lucreze împreună în organizarea unui festival de film documentar pe teme de drepturile omului care are loc simultan în licee din mai multe orașe din țară în luna mai 2020.

Proiectul urmărește formarea profesorilor diriginți în sensul utilizării filmului documentar și al altor mijloace de educație nonformală în activitatea lor didactică, dar și formarea elevilor de liceu în sensul capacitării lor ca organizatori de evenimente culturale în cadrul comunității în care trăiesc.

Totodată, proiectul vizează și dezvoltarea unui kit de educație prin film documentar care să cuprindă trei filme documentare însoțite de materiale educaționale interactive, dar și un ghid de folosire a filmului documentar la clasă conceput pentru profesorii diriginți. Astfel, atât profesorii diriginți formați în cadrul proiectului, cât și colegii lor din liceu/localitate, pot continua să folosească filmul documentar în activitatea didactică într-un mod informat și asumat.

De asemenea, având modelul, dar și sprijinul profesorilor diriginți, și experiența unui eveniment de anvergură națională în spate, elevii coordonatori vor avea motivația și capacitățile manageriale necesare pentru a continua să organizeze noi activități culturale în liceul sau în localitatea lor.

Pentru mai multe informații accesați pagina proiectului.

Organizat de: Asociația Bloc Zero
În parteneriat cu: Asociația One World Romania prin programul One World Romania la Școală
Co-finanțat de: Administrația Fondului Cultural Național

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

123

de evenimente
organizate în 2020

75

de profesori
ambasadori

5667

de liceeni
participanți

Implică-te în acest proiect

Alătură-te echipei!

Trimite-ne CV-ul tău și o
scrisoare de intenție la adresa
office@bloczero.ro

Copiază adresa

Proiecte asemenătoare

Cele mai noi vești

Hai să vorbim!

Sunt profesor interesat de...

Scrie-ne la adresa oana@bloczero.ro

Copiază adresa
Hai să vorbim!

Sunt elev interesat de film...

Scrie-ne la adresa andrada@bloczero.ro

Copiază adresa
Hai să vorbim!

Întrebări despre program?

Scrie-ne la adresa office@bloczero.ro

Copiază adresa
Hai să vorbim!

Vrei să devii partener?

Scrie-ne la adresa comunicare@bloczero.ro

Copiază adresa