0
Redirecționează 3.5%

Cu apele curate

Proiect inițiat de Asociația Mai Mult Verde în zece orașe de lângă Dunăre (Tulcea, Sfântu Gheorghe, Zimnicea, Galați, Brăila, Drobeta Turnu Severin, Călărași, Cernavodă, Giurgiu, Oltenița), care are ca scop combaterea poluării cu plastic prin promovarea de inițiative noi care contribuie la reducerea consumului de plastic și la un management sustenabil al deșeurilor.

Bloc Zero desfășoară în cadrul proiectului acțiuni educativ-informative în liceele din cele 10 comunități din lungul Dunării, cu scopul atragerii elevilor în grupurile comunitare de inițiativă sau în alte activități ale proiectului.

Prin propunerea unor filme documentare care au ca subiect poluarea cu plastic, pornim apoi discuții despre soluții de reducere și prevenire a fenomenului. Prin atelierele de reciclare creativă, propunem elevilor un exemplu simplu de reutilizare, pe care îl pot integra în viața lor de zi cu zi.

Imagine realizată de Adrian Paulescu 2019.

Astfel, încercăm să venim în întâmpinarea adolescenților atât cu acțiuni educaționale și de conștientizare a problemelor contemporane, dar și cu propuneri de acțiuni punctuale, directe și aplicabile la nivel individual sau colectiv, pe care ei le testează împreună cu noi și pe care le pot prelua și desfășura ulterior în comunitățile lor.

Anul acesta, Festivalul de film documentar AdDOC s-a desfășurat sub umbrela programului Cu apele curate, propunând o selecție de 6 filme documentare pe teme de mediu și ecologie.

Pentru mai multe informații accesați pagina proiectului.

Această ediție, din punctul meu de vedere, a fost reușită. A fost reușită deoarece scopul festivalului este de a le oferi posibilitatea oamenilor de a a afla tot mai multe informații despre diverse domenii, care îi implică sau îi afectează pe ei și semenii lor. Acestea fiind spuse, am reușit să ajungem la oameni dispuși să vizioneze și să dezbată problematica de anul acesta, oameni ale căror concepții au fost schimbate și care au avut curiozitatea de a cunoaște tot mai multe. Personal, am simțământul că aceste filme m-au ajutat enorm pentru a obține motivația necesară de a avea un mod de viață mai prietenos cu mediul.

Mărgeanu Mădălina

organizatoare AdDOC#4

120

de evenimente
organizate în 2020

75

de profesori
ambasadori

6600

de liceeni
participanți

Proiecte asemenătoare

Cele mai noi vești

Hai să vorbim!

Întrebări despre achiziționarea benzilor desenate

Scrie-ne la adresa comenzi@bloczero.ro

Copiază adresa
Hai să vorbim!

Sunt profesor interesat de...

Scrie-ne la adresa oana@bloczero.ro

Copiază adresa
Hai să vorbim!

Sunt elev interesat de film...

Scrie-ne la adresa ramona@bloczero.ro

Copiază adresa
Hai să vorbim!

Întrebări despre program?

Scrie-ne la adresa office@bloczero.ro

Copiază adresa
Hai să vorbim!

Vrei să devii partener?

Scrie-ne la adresa comunicare@bloczero.ro

Copiază adresa