0
Redirecționează 3.5%

Spații și situații – Atelier de documentare creativă

Este un proiect cultural interdisciplinar, adresat deopotrivă elevilor de liceu și comunităților din două orașe dunărene, în vederea stabilirii unui context de dialog, cercetare și creație artistică.

În luna iulie pregătim un atelier de documentare creativă, în cadrul căruia 15 elevi din Brăila și Drobeta Turnu Severin vor învăța să documenteze vizual istorii și realități din orașele lor, dar și povești personale și vor trece prin întregul proces de creare a unui film documentar sau a unei serii fotografice analog.

Cu susținere constantă din partea trainerilor  -Alina Manolache (regie film) și Alexandru Mihai (fotografie și imagine) -, participanții vor lucra în echipe, fiecare îndeplinind diferite roluri, ca o adevărată echipă de producție.

În afară de contextul istoric, necesar pentru înțelegerea cât mai bună a comunităților vizate, elevii vor învăța să lucreze cu istoria orală, colectarea ei și metode antropologice, respectând principii etice și neinvazive față de comunitatea în care se află.

Materialele rezultate în urma atelierelor vor fi prelucrate și dezvoltate în perioada septembrie-octombrie și vor fi prezentate public într-o expoziție organizată în București în luna octombrie.

Organizat de: Asociația Bloc Zero
În parteneriat cu: Asociația One World Romania prin programul One World Romania la Școală
Co-finanțat de: Administrația Fondului Cultural Național

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Finanțatori și parteneri

120

de evenimente
organizate în 2020

75

de profesori
ambasadori

6600

de liceeni
participanți

Proiecte asemenătoare

Cele mai noi vești

Hai să vorbim!

Întrebări despre achiziționarea benzilor desenate

Scrie-ne la adresa comenzi@bloczero.ro

Copiază adresa
Hai să vorbim!

Sunt profesor interesat de...

Scrie-ne la adresa oana@bloczero.ro

Copiază adresa
Hai să vorbim!

Sunt elev interesat de film...

Scrie-ne la adresa ramona@bloczero.ro

Copiază adresa
Hai să vorbim!

Întrebări despre program?

Scrie-ne la adresa office@bloczero.ro

Copiază adresa
Hai să vorbim!

Vrei să devii partener?

Scrie-ne la adresa comunicare@bloczero.ro

Copiază adresa